Den daglige rytme skaber tryghed for det lille barn.


Dagen i Vuggestuen Lillestjernen begynder kl. 7:00 og frem til kl. 8:15 afleveres alle børn i stueetagen, derefter afleveres førstesals børn på deres egen stue. Alle børn skal afleveres i vuggestuen inden kl. 09:00.

Dagen går langsomt i gang med de daglige gøremål, om formiddagen er det hovedsagelig madlavning. Vi serverer økologisk/biodynamisk vegetarkost for børnene. Vi har en madrytme, hvor den samme menu bliver serveret på den samme ugedag hver uge.

Kl. 9:00 er alle mødt og vi samles på stuerne til en lille hyggestund, hvor vi synger godmorgen og synger årstidens sange, de samme sange bliver gentaget i lang tid. Stunden slutter med, at vi får noget at spise og drikke. På denne måde siger vi godmorgen til hinanden og ønsker hinanden en god dag sammen. Vores erfaring har vist os, at børnene har stor glæde af denne stund. Vi har noget tilfælles resten af dagen, et fællesskab, som udmønter sig i, at børnene bedre finder sammen i legen. Derefter går vi ud i haven og leger i al slags vejr.


Kl. 11:00 spiser vi og derefter er der en lille legestund, indtil alle børn er blevet skiftet, har fået fodbad og er blevet masseret på ben og fødder med lavendelolie. En dejlig rolig stund, hvor barn og voksen får mulighed for komme ned i tempo, inden børnene skal puttes. Kl. 12 ligger alle børn i deres senge i stueetagen, klar til en middagslur. Alle børn, selv om man er ved at blive stor, har brug for dette hvil midt på dagen, derfor sover alle børn i vuggestuen til middag.

Ca. Kl. 14:00 står vi op, og når alle er klar, får vi igen noget at spise og drikke. Efter eftermiddagsmåltidet leger børnene ude, i alt slags vejr. De voksne begynder langsomt at rydde op, vi bestræber os på en rolig afslutning på dagen.

Vi vil gerne sige farvel og tak for i dag til hvert enkelt barn.

Vi lukker kl. 16:00.