Vores BØRNEhave

Vores børnehave ligger syd for Gåsetårnet i Vordingborg by tæt ved stranden og med Rudolf Steiner Skolen og Rudolf Steiner Vuggestuen Lillestjernen som naboer.


Vi bor i et dejligt træhus (fra 2003) som rummer 2 stuer med hver deres køkken, børnetoilet og garderobe. Der bor ca. 20 børn og 2 voksne på hver stue. Stuerne er ens bygget op, men spejlvendt: et køkkenalrum med en masseovn, en hems samt et lille hulerum.
Imellem de to stuer ligger vores eventyrrum. Det er her, der hver dag, året rundt, bliver fortalt et eventyr efter frokost, men det er også i dette rum de små sover til middag.
Derudover har vi også et kontor, vaskerum og voksentoilet.

Materialerne som bliver brugt i børnehaven f.eks. bivoks, filt, maling mm. samt alt legetøjet, er fremstillet af naturmaterialer.

Det første man ser når man træder ind af lågen til vores have, foruden det store blomsterbed, er det første af de fire legehuse som pryder vores have. Det ligger ved siden af vores langhus og inviterer til gode lege, f.eks. når det i høsttiden bliver forvandlet til et høloft. Langhuset er der, hvor vi opbevarer vores brænde, haveredskaber og udendørs legesager. 


Bevæger man sig lidt længere frem i haven med selve børnehavehuset bag sig, vil man opdage en stor sandkasse og høje træer med plads til en hængekøje.
Bag sandkassen ligger vores bålplads, hvor man til tider vil kunne sidde og snitte, dufte den varme saft eller høre kornene når de poppes.

Nu kan man enten bestige bjerget og prøve en tur i rutsjebanen eller tage turen udenom bjerget med kurs mod endnu en landsby i bedste Astrid Lindgren stil. Landsbyen ligger i udkanten af skoven og går man på opdagelse i skoven, vil man kunne finde klatretræer, gynger, vilde skovjordbær og hemmelige huler.

I udkanten af skoven på den anden side står vores prægtige nøddetræ, hvor hestefolden også findes, som huser alt fra vilde heste til farlige sørøvere. På ens vej rundt i haven vil den opmærksomme kunne se at der bliver passet godt på blomster, træer og buske – det sørger vores have tante for. Hun kommer dagligt og passer på børn og blomster :-)

Er man på nuværende tidspunkt ikke faret vild i skoven, men nået sikkert turen rundt i haven, vil vi hermed gerne byde velkommen.